AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Tarsus'ta Ges Yapımı İçin İhale Yapıldı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla beraber kendi elektriklerini üreteceklerini söyledi. Elektrik harcamalarının yıllık 1 milyon lira olduğunu belirten Can, belediye olarak 3.5 megawattlık lisans aldıklarını açıklayan Can şunları kaydetti:

"Birinci etap ihalemizi gerçekleştirdik. Yeni Mahalle ve Kırklarsırtı pazar yerleri çatılarına güneş enerjisi panelleri döşenmeye başlandı. Belediye tesisleri içindeki çatıların ise alt yapısı tamamlandı, montajı için paneller bekleniyor. Buradan 1.2 megawatt elektrik üreteceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ikinci etap ihalemiz ise, Bağlarpazar yeri çatıları ve aynı zamanda arıtma tesisimizin orada bulunan canlı hayvan pazar yeri çatıları şu anda sözleşme aşamasında.

Gerçekleştirmiş olduğumuz üçüncü ihalemiz ise, Şehitishak Mahallesi Turkuaz pazar yeri çatıları. Burası da şu anda sözleşme aşamasında. Proje bittiğinde Tarsus Belediyesi 3.5 megawattlık elektrik üretecektir. İnşallah bu güneş enerjisi panelleri devreye girdiğinde 3 milyon lira para kazanacağız." Milliyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji