AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Schneider Electric Yedinci Kez Dünyanın En Etik Şirketlerinden Biri Seçildi

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında dünya çapında uzman olan Schneider Electric, etik iş uygulamaları standartlarının belirlenmesi ve geliştirilmesinde dünya çapında bir lider olan Ethisphere® Enstitüsü tarafından Dünyanın En Etik Şirketleri’nden biri seçildi. Şirket, bu ödüle yedinci kez üstü üste layık görülerek bu alandaki kararlılığını ve başarısını bir kez daha kanıtladı.

Ethisphere® Enstitüsü'nün Dünyanın En Etik Şirketleri listesi, on birinci yılında ticari faaliyetlerini etik değerlerle inşa ederek ve bunu rekabette ayırt edici bir unsur olarak kullanarak sektörlerinde etik liderliği kanıtlayan şirketleri açıklıyor. Bu yıl, 124 şirket Dünyanın En Etik Şirketleri listesinde yer aldı. Bu şirketler, merkezi 19 ülkede bulunan 52 endüstri sektörünü temsil ediyor. Schneider Electric, "Diversified Machinery" kategorisinde onurlandırılan iki şirketten biri oldu.

Ethisphere® Enstitüsü tarafından 7 kez üst üste dünyanın en etik şirketleri arasında gösterilmenin onur verici olduğunu belirten Schneider Electric Finans ve Hukuk’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emmanuel Babeau; “Schneider Electric olarak gezegenimize ve toplumumuza sorumluluklarımızı en yüksek seviyede etik değerlerle yerine getirmek üzere çalışıyoruz. Bu alanda dünyanın en prestijli kurumlarından Ethisphere® Enstitüsü’nün yapmış olduğu kapsamlı incelemeler sonucunda 7. kez en etik şirketlerinden biri seçilmek ve kendi kategorimizde dünya çapında sadece iki şirketten biri olmak faaliyetlerimizle doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır” dedi.

Ethisphere® Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Timothy Erblich ise “Son on bir yılda toplumsal beklentilerin değiştiğini, yasaların ve yönetmeliklerin ve jeopolitik iklimin sürekli olarak yeniden tanımlandığını gördük. Ayrıca, bu zorluklara yanıt verirken şirketlerin Dünyanın En Etik Şirketi unvanı ile nasıl onurlandırıldığını da gördük. Bu şirketler dünyadaki yerel topluluklara yatırım yapar, çeşitlilik ve katılım stratejilerini benimser ve sürdürülebilir bir işletme avantajı olarak uzun vadeli hedeflere odaklanırlar. Dünyanın En Etik Şirketi olarak tanınan Schneider Electric’i ve tüm çalışanlarını bu önemli başarıya imza attıkları için tebrik ederiz”.

Global Çapta Sorumluluk ve Etik Taahhüdü

Schneider Electric'te etik ve yönetim, büyüme ve rekabet gücü için anahtar unsurlar olarak kabul ediliyor. Bunlar, grubun çalışanlarına sorumlu davranış konusunda bir çerçeve sağlamak üzere tasarlanmış bir dizi yönerge olan “Sorumluluk İlkelerimiz”, aracılığıyla yönetiliyor. Bu belge, şirketin idari ilkelerine, Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 10 ilkesine, Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’ne ve uluslararası çalışma standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır.

“Sorumluluk İlkelerimiz” şimdiye dek 30 dile tercüme edildi ve tüm grup çalışanlarıyla paylaşılıyor. "Sorumluluk ve Etik Dinamikleri" programı, Schneider Electric çalışanlarının ortaya çıkabilecek etik sorunları yönetmesine yardımcı oluyor. Bu programın iletişimi düzenli olarak yapılıyor ve uygulanması dahili olarak denetleniyor. Bu çalışma aynı zamanda 2015 yılının başından itibaren şirketin sürdürülebilirlik puan karnesi olan Gezegen ve Toplum Barometresi’nin etik performans göstergesi olarak hizmet ediyor. 2016 yılı sonunda, Schneider Electric varlıklarının %93'ünün bu değerlendirmeyi geçmesiyle birlikte bu gösterge hedefin oldukça üstünde bir performans sergiledi. Şirket, 2017 yılının sonu itibariyle yüzde 100'e ulaşmayı hedefliyor.

2017 Dünyanın En Etik Şirketleri’nin tam listesine Ethisphere® Enstitüsü web sitesinden ulaşılabiliyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji