AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

BEDAŞ, İklim Değişikliğine Destek İçin 25 Mart’ta Işıklarını Söndürecek

Küresel iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati uygulaması kapsamında BEDAŞ, 25 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30 ile 21.30 arasında bir saat süreyle tüm dünyayla eşzamanlı olarak 36 işletme binasının ışıklarını söndürecek.

2007 yılında Avustralya’da başlayan Dünya Saati etkinliği, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. Uygulamayla bu yıl, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Akdeniz Havzası’nın küresel gündeme taşınması hedefleniyor. İklim değişikliğinin etkilerine karşı Akdeniz ormanlarının biyolojik çeşitliliği ile birlikte varlığını sürdürmesine çalışılan proje kapsamında, kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere hemen hemen her şehirde binlerce bina bu eyleme katılıyor.

Yaşanacak bir dünya, gelecek nesillere en büyük borcumuz

İklim değişikliğinin günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğuna işaret eden BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bu sorunu tüm dünyanın gündemine taşıyan “Dünya Saati” uygulamasına kurum olarak destek vermeyi çok önemsiyoruz. 36 işletmemiz ile 25 Mart Cumartesi akşamı ışıklarımızı bir saat boyunca daha iyi bir dünya için söndüreceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda; İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar; İzmir Saat Kulesi, valilikler, belediyeler ve özel sektör şirketleri destek vermişti.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji