AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Osb'nin Enerji Sorunu Dika ile Çözülüyor

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla DİKA güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan “Mardin Gıda Sanayi Altyapısı Projesi” başlangıç toplantısı Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahibi olarak Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karaboğa, Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Mardin TSO Genel Sekreteri Çetin Sasa ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Salih Sancar katıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, bölgenin en önemli sorununun enerji olduğunu söyledi. Kızıltepe’de özellikle yazın saatlerce, hatta günlerce elektrik kesintileri olduğunu anlatan Altındağ, ayrıca voltaj düşüklüğü sebebiyle makinelerin çalışmasında sorun meydana geldiğini belirtti. Altındağ, projenin Mardin Organize Sanayi Bölgesi için çok değerli bir proje olduğunu ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şükrü Karaboğa ise, TEİAŞ’tan elektrik almayan tek organize sanayi bölgesi olduklarını belirterek, bu nedenle Türkiye’nin en pahalı elektriğini kullanan OSB olduklarını söyledi. Karaboğa, “Aylık bir milyon liraya varan kaybımız var. Bu yüzden bir trafo merkezi kurmak istiyoruz. Eğer bürokratik prosedürlere takılacaksak kendi imkanlarımızla yapabiliriz. Geçmişte DİKA’dan çok destek aldık, örneğin elektrik, su ve yol ihtiyacı konusunda. Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nin ihtiyaçlarını bu desteklerle giderdik. Bu proje ile 50+50 olmak üzere toplam 100 megawatlık geleceğe yönelik bir trafo merkezi yapacağız” dedi. Milliyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji