AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Dünya Enerji Görünümü Türkiye Tanıtım Toplantısı

Toplantıda Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol Dünya Enerji Görünümü 2016 raporunu sunacak. Toplantının açılış konuşmaları, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak (katılımı bekleniyor) ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Kurucu Başkanı Güler Sabancı tarafından yapılacak.

"World Energy Outlook” raporu nedir?

“World Energy Outlook” Raporu, küresel enerji piyasalarının bugününe ve gelecek 25 yıla ilişkin en son tahminleri, politika gelişmelerini ve bir önceki yıldan bu yana elde edilen tecrübelerle güçlendirilen analizleri içeriyor. “World Energy Outlook”, farklı senaryolara, bölgelere, sektörlere ve yakıt türlerine göre en son enerji arz ve talep projeksiyonlarına yer veriyor. Rapor, orta ve uzun vadede enerji sisteminin nasıl dönüşebileceğine dair önemli analizler sunuyor.

World Energy Outlook 2016’da hangi konular ele alınıyor

Günümüzde, petrol fiyatlarındaki dalgalanma, devam eden jeopolitik istikrarsızlıklar ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik alınmış olan kararlar enerji piyasası dinamiklerini önemli derecede etkilemektedir. Küresel enerji karışımındaki değişikliklerin, enerji güvenliğine yönelik risk ve tehditleri nasıl değiştireceği World Energy Outlook 2016’da ele alınmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Birol tarafından açıklanacak olan veri ve analizler büyük önem taşıyor.

World Energy Outlook 2016 raporu, en son veriler ışığında petrol, doğal gaz, kömür, nükleer ve yenilenebilir enerji sektörlerinin görünümü ile birlikte enerji verimliliği, iklim değişikliği, su-enerji ilişkisi en güncel projeksiyonları içeriyor. Değişen küresel enerji sisteminde, önümüzdeki yıllarda enerji talebinin karşılanmasında yenilenebilir enerji ve doğal gazın payı da ayrıca irdelenecektir.

Bunların yanı sıra, 2016 yılı raporu, hava kirliliği ve Meksika’nın enerji görünümü gibi bazı tematik konularda da derinlemesine değerlendirmeler içeriyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji