AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

ÇEDAŞ’tan ’Enerjini Verimli Kullan’ Projesi

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 900 binin üzerinde aboneye kaliteli ve sürekli enerji temini için yatırımlarına devam eden ÇEDAŞ hizmet bölgesindeki sivil toplum kuruluşları ile enerjinin daha etkin ve verimli kullanılması için harekete geçti. Bu kapsamda ÇEDAŞ yöneticileri sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek kurdaki artışın enerji maliyetlerine en az etki etmesi için neler yapılması gerektiğini görüştü. ÇEDAŞ genel müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıya ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Yatırım Direktörü Mustafa Altun, Müşteri Hizmetleri Direktörü Bekir Bulut, Sistem İşletme Müdürü Özgür Alparslan, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Coşkun Erkmen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç, Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadi Aytak, Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş katıldı.Toplantıda son zamanda dolar kurunda yaşanan artışa işaret eden ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, "Bildiğiniz gibi ülkemiz enerji ihtiyacının büyük bir kısmını doğalgaz ithalatı yaparak karşılıyor. Doğalgaz ithalatı ise dolar bazında gerçekleştiriliyor ve dış ticaret açığımızın neredeyse yarısı dışarıdan ithal ettiğimiz enerjiden kaynaklanıyor.

Ülkemizde 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe girişiminin bir benzeri şu günlerde dolar üzerinden ekonomimize yapılmak isteniyor. Bu noktada bizlere ve sizlere enerjinin israf edilmeden daha etkin ve verimli kullanılması adına büyük görevler düşüyor. Enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturacak projelerle hem ülke ekonomimize katkı sağlayabiliriz hem de ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" dedi.Toplantıda ÇEDAŞ’ın başta Kent Konseyi olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile enerjinin daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik enerji tasarrufu ile ilgili projelerin hayata geçirilmesi de kararlaştırıldı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, toplantıda sunum eşliğinde sivil toplum kuruluşu temsilcilerine şirketin Sivas’a yaptığı yatırımlar ve çalışmalar hakkında da bilgiler de verdi. ÇEDAŞ’ın ikinci uygulama dönemi olan 2011-2015 yılları arasında sorumluluk bölgesi olan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 400 milyon TL yatırım yaptığını hatırlatan Akboğa, bu yatırımın 200 milyon liralık bölümünün Sivas’ta gerçekleştiğine işaret etti.Üçüncü uygulama dönemi olan 2016-2020 yılları arasında şirketin hizmet bölgesine 550 milyon TL daha yatırım yapmayı planladığını dile getiren Akboğa, bu dönemde Sivas’a 250 milyon TL, Tokat ve Yozgat’a ise 150’şer milyon TL yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. Akboğa, üçüncü uygulama dönemi içerisinde en büyük yatırımın ise kırsalda gerçekleştirileceğini ifade etti. Toplantıda Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan ’Elektrik Piyasası 2015 Yılı Piyasa Gelişme Raporu’ ile ilgili verileri de paylaşan Akboğa, "EPDK verilerine göre ÇEDAŞ Türkiye genelinde en az elektrik kesintisi yapan dağıtım şirketi oldu. Sivas, Tokat ve Yozgat bölgesinde 900 binin üzerinde aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, abone başına yıllık ortalama 4,4 adet kesinti ile 21 dağıtım bölgesi arasında en az bildirimli ve bildirimsiz kesinti yapan şirket unvanını sahip oldu" diye konuştu. İHA

Copyright © 2014 Avrasya Enerji