AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Kayseri’ye Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı

Santralin anahtar teslimi yapım işi (EPC) aynı zamanda enerji verimliliği hizmeti de veren EWE grup şirketlerinden Enervis tarafından üstlenildi. 7 futbol sahası büyüklüğündeki güneş santrali, 2300 dairenin elektriğini karşılayabilecek.

Dünyada günden güne artan enerji talebi ve kaynakların azalması, yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesini ve bu alandaki yatırımları daha da önemli kılıyor. Türkiye’de enerji verimliliği ve anahtar teslimi güneş enerjisi santrali kurulumu alanında projeler geliştiren Enervis de, sürdürülebilir enerji alanındaki hizmetlerine EWE Turkey Holding’in kuracağı güneş enerji santrali ile devam ediyor. Ağustos ayında başlatılan projede güneş enerjisi santrali için Kayseri İncesu’da 52.000 m2’lik bir alan, yaklaşık 12.500 adet güneş paneli ile kaplanacak. Yatırım bedeli 3 milyon 600 bin Euro olan projenin gerçekleştirileceği alan yaklaşık 7 futbol sahası büyüklüğünde. Yapımı esnasında Dünya’daki en iyi uygulamaların göz önünde bulundurulduğu santral, birçok açıdan bölgede ve ülkede yapılacak güneş enerjisi santralleri için örnek bir proje olacak. Bu bağlamda, santralin yapımında bazı ilkler de hayata geçirilecek.

Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı proje kapsamında alanda güneş panellerinin yanı sıra yaklaşık 50 adet de inverter kullanılıyor. Almanya’da 320 MW’ın üzerinde kurulu güce sahip olan EWE AG’nin yenilenebilir enerji alanındaki know-how’ı Türkiye’deki grup şirketlerine aktarması bu projede büyük önem taşıyor.

3 MW kurulu güce sahip olan santral, yıllık yaklaşık 5 milyon kWh üretimle 2300 konutun elektrik ihtiyacını yenilenebilir ve temiz enerjiyle karşılayabilecek. Türkiye’nin enerji ışınımı açısından en verimli şehirlerinden olan Kayseri’de yapacağı yatırımla EWE Türkiye, yenilenebilir enerji alanında yapılacak yeni projelerin de önünü açıyor. Almanya’nın öncü enerji şirketlerinden EWE AG’nin yenilenebilir enerji alanındaki tecrübe ve bilgi birikiminden aldığı güçle yatırımlarını sürdüren Enervis vasıtasıyla EWE Türkiye, enerji verimliliği ve anahtar teslimi güneş santrali yapımı alanında etkin ve verimli çözümler sunmaya devam ediyor. Türkiye enerji piyasasında yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren EWE Türkiye, yeni teknolojilere yatırım yaparak Türkiye’deki yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji