AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Elektriğe Kavuşmak İçin Ekiplere Yardım Ediyorlar

Bingöl'de geçen hafta etkili olan kar yağışı ile tipi nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu karanlıkta kalan köylere yeniden elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyorKarlıova ilçesinde bağlı Serpmekaya köyü sakinleri, hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düştüğü bölgede çalışan arıza ekiplerine destek oluyor.

Bingöl'de geçen hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu karanlıkta kalan köylere yeniden elektrik verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Geçen hafta etkili olan kar yağışında direklerin devrilmesi ve enerji nakil hatlarının kopması sonucu il genelinde 115 köy ve 255 trafo enerjisiz kaldı. Arızaların giderilmesi için 15 ekiple çalışma başlatan Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ), kar kış demeden, hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü gece geç saatlere kadar çalışarak 101 köye elektrik verilmesini sağladı. 14 köye elektrik verilmesi için köy yollarının açılması bekleniyor.

Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya köyü sakinleri, zor şartlarda çalışmalarını süren FEDAŞ ekipleriyle kar altından kopan telleri çıkardı, malzemelerin taşınması ve tellerin gerilmesinde yardımcı oldu.

Ekiplerin çalışmasına katılan FEDAŞ İlçe İşletme Şefi Ercan Ateş, kar yağışıyla birçok direğin devrildiğini ve tellerin koptuğunu söyledi.

Arızaların giderilmesi için olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini anımsatan Ateş, "Gece saatlerine kadar eksi 20 derece çalışıyoruz. Grup hatlarımızda 40 direk arası teller kopuk ve yere düşmüş vaziyette. Bazı köylerimize enerji verdik. Diğer köylere de enerji vermek için gayret gösteriyoruz." dedi.

Ercan, kendilerine destek olan köylülere teşekkür etti.

Köy sakinlerinden Oğuz Tiryaki de, köylerinde 7 gündür elektrik olmadığını aktardı.

Yolların kapalı oluşu nedeniyle arıza ekiplerinin de bölgeye geç geldiğini anlatan Tiryaki, arızanın daha çabuk giderilmesi için ekiplere yardımcı olduklarını belirtti.

Tiryaki, "Kar yağışıyla ağırlaşan teller koptu. Kış şartları zor. Elektrik olmadığı için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bir grup arkadaşla ekiplere yardım ediyoruz." diye konuştu. Milliyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji