AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Enervis, Türkiye’den 20 Sanayi Kuruluşunu Almanya’da Buluşturdu

Alman enerji devi EWE AG, Alman Çevre Bakanlığı’nın hibe desteği ile başlattığı “Türkiye’de Enerji Verimliliği – EnEffTurN (Energy Efficiency in Turkey Now)” projesine atölye çalışmalarıyla devam ediyor. İlki Türkiye’den 20 sanayi kuruluşunun teknik yöneticilerinin katılımıyla Almanya’nın Bremen şehrinde düzenlenen çalışmaların ikincisinin Şubat ayında yapılması planlanıyor. Enervis ve EWE AG’nin enerji verimliliği uzmanlarının ortak moderatörlüğü ve sunumuyla gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ikincisinde de katılan firmaların enerji verimliliği etüdünün ardından, verilerin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden olan EWE AG’den aldığı birikimle Türkiye’de enerji verimliliği alanında projeler geliştiren, EWE Turkey Holding A.Ş. iştiraklerinden Enervis, “Türkiye’de Enerji Verimliliği” (EnEffTurN) projesi kapsamında, Alman Çevre Bakanlığı’nın hibe desteği ve EWE AG’nin koordinatörlüğünde bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Almanya’nın Bremen şehrinde, Enervis ve EWE AG’nin enerji verimliliği uzmanlarının ortak moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalışma, elektrik ihtiyacını çatısına ve çevresine kurulmuş olan Fotovolkaik (PV) panelleriyle tedarik eden dünyanın ilk futbol stadyumu Bremen Weser Arena’da düzenlendi. Bursa ve Gebze’den toplamda 20 sanayi kuruluşunun teknik yöneticilerinin katılım gösterdiği etkinlikte, Türkiye ve Almanya’da enerji verimliliği değerlendirildi. Etkinlikte ayrıca katılım gösteren işletmelerin enerji kullanıcılarının belirlenmesi, ölçüm noktalarının tespiti, enerji tüketimini etkileyen parametreler ve performans göstergelerinin belirlenmesi gibi aktiviteler gerçekleştirildi.

Türkiye’den 20 sanayi kuruluşunun teknik yöneticileri enerji verimliliği hakkında bilgilendirildi

Atölye çalışmasına katılanlar, EWE AG enerji verimliliği uzmanları tarafından özel olarak hazırlanmış, işletmelerin enerji tüketim profillerinin profesyonel olarak analiz edilebildiği excel dokümanları üzerinden uygulamalar yapma fırsatı buldu. Çalışma kapsamında Weser Arena’yı da gezme fırsatı bulan katılımcılar, stadyumun tesisleri ve Fotovoltaik (PV) teknolojisi hakkında bilgiler edindi. Atölye çalışması kapsamında, Avrupa’nın en büyük fotoğraf baskı tesisi olan CEWE firmasına da bir teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide katılımcılara enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik stratejisi hakkında verilen bilgilerin yanı sıra, EWE AG’nin CEWE firmasına sunduğu hizmete dair de bilgiler paylaşıldı.

Yapılan ilk çalışmanın ardından katılımcı firmalarda ön enerji etütleri gerçekleştirilecek işletmelerin enerji verimliliği potansiyelleri ve verimlilik artırıcı proje fırsatları incelenecek. Şubat’ta yapılması planlanan ikinci atölye çalışmasıyla gerçekleştirilen enerji etütlerinin değerlendirilmesi yapılacak. Enervis, “Türkiye’de Enerji Verimliliği” projesi kapsamında atölye çalışmalarının devam etmesini ve Türk katılımcılara enerji verimliliği hakkında önemli bilgiler aktarmayı amaçlıyor.

Enervis Hakkında:

Enervis 85 yıllık deneyime sahip EWE AG’nin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiler alanlarındaki know-how’ı ile Türkiye’de sahip olunan sektörel bilgi birikimi, tecrübeli insan kaynağı ve gelişmiş teknolojik altyapıyı birleştirerek Türk halkı ve sanayisinin hizmetine sunmaktadır. Sanayide ve binalarda enerji verimliliği, taahhütü, yenilenebilir enerji uygulamaları ve danışmanlığı, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemleri kurulum danışmanlığı, teknik mesleki eğitim ve sertifikalandırma, doğal gaz sayaç kalibrasyonu konularında faaliyet gösteren Enervis, 277 çalışanı ile enerji hizmetleri sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaktadır.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji