AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Prysmian Group Türkiye, Tümkaf'da Gösterilen Yoğun İlgiden Giden Memnun

Mühendislik, sanayi ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firmaları, kamu teknoloji kuruluşlarını, meslek odalarını, STK’ları, ülkenin nitelikli mühendis adaylarını ve deneyimli mühendisleri bir araya toplayan Türkiye Mühendislik Kariyeri Fuarı’nın ikincisi, 14-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. TÜMKAF Fuarı bu yıl, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği tarafından, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ev sahipliğinde Vodafone Arena’da düzenlendi.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, genç mühendisler ve mühendis adayları ile yüzyüze görüşme imkanı bulduğu bu fuarda, kablo sektörüne kalifiye eleman kazandırılması konusunda çaba göstermeyi sürdürdü. Prysmian Group Türkiye’nin kalabalık bir ekiple, 2 gün boyunca hazır bulunduğu organizasyona, farklı sektörlerden 70 firma ve 133 farklı üniversiteden 4187 öğrenci katıldı. Fuar süresince stant ziyaretleri dışında; örnek olay/atölye çalışmaları, Tea&Talk oturumları, mülakat simülasyonları ve iş/staj mülakatları gibi birbirinden farklı 74 etkinlik düzenlendi.

Türk kablo sektörünün öncü ve en köklü firması olarak, sadece ticari faaliyetlerle değil, gençlere verdikleri destekle tanınan Prysmian Group Türkiye’nin CEO’su Erkan Aydoğdu, “Bu tür etkinliklerde yer alarak bilgi paylaşmanın önemine inanıyoruz. ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuz çerçevesinde, gençleri desteklemeyi ve onlara yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Bu anlamda, TÜMKAF’a katılmış ve gerek tecrübemizi gerekse imkanlarımızı genç mühendisler ve mühendis adayları ile paylaşmış olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye’de ulaşımdan inşaata kadar çok önemli ve prestijli projelere kablo temin etmeye devam eden Prysmian Group Türkiye, sektöründeki insan kaynağına verdiği önem kapsamında yürüttüğü çalışmalarla ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. Prysmian, özellikle, son zamanlarda sektörde adı çokça duyulan, üniversiteden yeni mezun olan gençlere, Prysmian Group bünyesinde uluslararası kariyer yapma şansı tanıyan ‘Graduate Program’ ve hem Türkiye’de hem de dünya çapında, Prysmian Group’ta çalışan mühendislerin performanslarını artırmaya yönelik olan, geleceğin üretim müdürlerinin ve fabrika direktörlerinin keşfedilmesi ve yetiştirilmesini amaçlayan ‘Üretim Akademisi’ gibi projeleriyle öne çıkıyor.

Prysmian Group Türkiye Hakkında

Prysmian Group Türkiye; merkezi 1964 yılından bu yana, Mudanya’da (Bursa) yer alan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. bünyesinde, bugün yaklaşık 450 kişi çalışmaktadır. Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesi kapsamında, Prysmian ve Draka markaları ile, 220 kV'a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları, demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar bulunmaktadır. Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2015 yılında toplam yaklaşık 990 milyon TL olan cirosunun %29’unu ihraç eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji